Загадочное слово "Янагиба"
Yanagiba — «лист ивы» — самый известный нож японского типа для суши, сашими. Исторически характерен для города Осака. Это нож для работы с рыбой, морепродуктами, рыбным филе. Для тонкой нарезки, с тонкой режущей кромкой.
Клинок ножа может быть достаточно длинным (до 30 см и более), ограничивается анатомическими особенностями повара, удобством в работе. Чем длиннее клинок, тем более длинный срез с потягом можно сделать без перехватов, одним резом. Это очень важно при работе с рыбным филе.
Для професіонала, визначальним фактором вибору є сверхострота ножів Yanagiba, що досягається одностороннім заточуванням («катаба»), що дозволяє нарізати найтонші скибочки рибного філе.
Інші статті
- Алюмінієві форми для випікання хліба: правильна підготовка нових форм, щоб хліб не прилипавПоширені види алюмінієвих форм Підготовка алюмінієвих форм Рекомендації по догляду за алюмінієвими формами
- З Наступаючим Новим Роком, дорогі покупці !!!Дуже радий привітати Вас з наступаючим Новим 2020 Роком!!! Побажати доброту і здоров'я у вашій родині, гарного посуд та смаколиків на вашому столі, мирного неба і щирих посмішок протягом наступного року! Щиро Ваш, САМ СОБІ ШЕФ!