Алюмінієві форми для випікання хліба: правильна підготовка нових форм, щоб хліб не прилипав
На відміну від тефлонові форм, алюмінієві форми не дряпаються, тому вони відмінно підходять для щоденного застосування. Найчастіше такі форми використовують на хлібзаводах для випічки різних видів хліба.
Найпоширенішими формами є № 7 Цеглинка, № 11 Бородінський і №12 малий Бородінський/Кекс. Опис і розміри алюмінієвих форм для хліба ви можете подивитися у нас на сайті Сам Собі Шеф.
Тепер переходимо безпосередньо до процесу, як підготувати алюмінієві форми для випікання хліба. Підготовка алюмінієвих форм – процес не складний:
- Перше, з чого починаємо, — це потрібно ретельно вимити форми з миючим засобом. Після цього їх промиваємо під проточною водою і залишаємо просихати. Щоб прискорити сушіння, форми можна протерти кухонним рушником або поставити їх у духовку, розігріту до 200°С на 10 хвилин.
- Як тільки форми висохнуть, продовжуємо далі з ними працювати. Щоб часу не гаяти, відразу вмикайте розігріватися духовку до 250°С.
- Потім візьміть звичайне рафінована рослинна олія і налийте його трохи в кожну форму. Після цього візьміть пензлик і ретельно змастіть всі стінки і кути форми. Все зайве масло, яке залишиться на дні формі, необхідно вилити.
-
Тепер підготовлені форми відправляємо в духовку. До цього моменту вона повинна бути розігріта до 250°С. При цьому форми встановлюємо на решітку догори дном. Це робимо для того, щоб рослинне масло витекло. Якщо цього не зробити, то на дні і в куточках форми утворюється товстий і липкий шар з рослинної олії. Тому під час прожарювання, форми переверніть верх дном.
При цьому на дно самої духовки поставте ще один лист, щоб масло стікало до нього. І хочу додати ще одну рекомендацію: нижній деко бажано застелити пергаментом. Інакше потім складно буде відмити лист від слідів олії.
-
Форми в духовці залиште на 20 хвилин при температурі +250°С. При цьому відразу вмикайте витяжку на максимум і відкривайте вікно, так як через 5 хвилин почне з'являтися неприємний запах від рослинного масла.
Через 20 хвилин вимкніть духовку і діставайте форми. Ви побачите, що всередині форми з'явився жовтий наліт – це і є той самий захисний шар, так зване антипригарне покриття. При цьому перед кожною випічкою хліба форму обов'язково потрібно буде змащувати ще вершковим маслом. Не рослинним, а саме вершковим.
Рекомендації по догляду за алюмінієвими формами
Тепер ви знаєте, як підготувати алюмінієві форми для випікання хліба. До того ж таке прожарювання форм потрібно зробити всього лише один раз і потім їх можна використовувати багато років, не переживаючи, що хліб прилипне.
Після підготовки антипригарного покриття в нових формах, можна їх перевірити і спекти хліб. Спочатку потрібно змастити форму вершковим маслом, а потім викласти в неї тісто. Після випічки діставайте хліб з форми, і подивіться, як він швидко і легко вистрибує з неї.
Потім форми залишаємо остигати. А потім промиваємо їх просто в теплій воді без застосування миючого засобу і жорстких мочалок.
Такое антипригарное покрытие может со временем станет менее насыщенного желтого цвета. А еще может быть такое, что в некоторых местах формы могут появиться более светлые участки или вообще будет виден алюминий. Но это нормально и не это не повлияет на качество хлеба, он все также легко будет отходить от стенок формы.
Мы знаем, что у каждого пекаря, есть свой собственный способ подготовки алюминиевых форм к выпечке. И нам было бы интересно узнать, что именно вы делаете, чтобы во время выпечки хлеб не прилипал к форме. Напишите нам об этом на email: samsebeshef2018@gmail.com
- З Наступаючим Новим Роком, дорогі покупці !!!Дуже радий привітати Вас з наступаючим Новим 2020 Роком!!! Побажати доброту і здоров'я у вашій родині, гарного посуд та смаколиків на вашому столі, мирного неба і щирих посмішок протягом наступного року! Щиро Ваш, САМ СОБІ ШЕФ!